Карловските села, които пострадаха при наводнението през септември 2022 г., все още не са възстановени. В района има много пустеещи къщи, а хората се борят с последствията от потопа, предаде bTV.

"Не смея да си обуя обувки, защото ще се напълнят с пясък", каза 89-годишната Николина Нончева от Слатина. Възрастната жена ходи боса, само с гумени чехли, заради праха по главната улица на селото, която е трябвало да бъде асфалтирана. Много наводнените улици преди 2 години все още не са възстановени. "Водата не ни удави, но сега този прах, тази пепел, ще ни унищожи", недоволна е Дела Колева. 

При всеки дъжд хората се притесняват бедствието да не се повтори. Част от неасфалтираните улици отново се пълнят с вода. 

"До момента за част от обектите имаме осигурено 60-процентно финансиране. До края на месец септември ще приключим с тях. За други обаче нямам нито лев финансиране", каза кметът на община Карлово Емил Кабаиванов. По думите му има риск и затова трябва да бъдат отпуснати необходимите средства за завършването на новите речни корита.