Инцидент с улични кучета в Асеновград предизвика силно обществено възмущение и сериозни въпроси за безопасността на гражданите, пише GlasNews.bg.

Милена Куцева разказа в социалната мрежа Фейсбук как дъщеря ѝ и нейна съученичка са били нападнати и нахапани от улични кучета.

Публикацията на Куцева е от 24-и октомври, тя описа инцидента така: „Сутрин е, часът е 7:30, изпращаш дъщеря си на училище и след малко получаваш обаждане, че тя и нейна съученичка са нападнати и нахапани от улични кучета. Докога? Кога ще се справим с проблема?“.

Постът на жената предизвика множество коментари и подкрепа от други родители и граждани, загрижени за сигурността на децата си.

Майката изрази благодарност към непознат, който се е намесил в критичния момент, за да спаси децата, дори счупвайки лопатата си в опит да отблъсне агресивните животни: „Какво щеше да се случи с децата, ако човекът, който им е помогнал и дори си е счупил лопатата в едното куче, не беше там?“.

Милена Куцева сподели и намерението си да заведе дело срещу съответните институции и призова други потърпевши да се свържат с нея.

Точната локация на нападението и актуалното състояние на децата все още не са уточнени.

Проблемът с уличните кучета в Асеновград е предмет на многократни сигнали, но според гражданите ситуацията не се е подобрила. Необходимо е местната власт да предприеме спешни мерки за контрол на популацията на бездомните кучета, както и за подобряване на защитата на гражданите.

Снимката е илюстративна.