Две седмици преди началото на учебната година започва ремонт на електрическата инсталация в детска градина в район „Централен“ на Пловдив. Това ще наложи преместването на децата в друга сграда, като не е ясно дали дейностите ще приключат до 15 септември.

Това предизвика недоволство у родители, които сигнализираха пред TrafficNews, че предложения вариант за временна сграда, която се намира в ж.р. „Тракия“, не ги удовлетворява. Те са притеснени, че никой не може да прогнозира в какъв срок ще приключат дейностите по ремонт и дали въобще децата им ще успеят да започнат нормално новата учебна година.

Медията ни се свърза с директора на детска градина „Радост“ Милена Богданова, която обясни, че през летния период в сградата на забавачката са били извършвани редица текущи ремонти. Поради дългогодишни проблеми с ел. инсталацията, която е изградена преди няколко десетилетия, ръководството е взело решение да извърши ремонт и на нея. Разходите ще бъдат покрити от бюджета на градината, предстои сключване на договор чрез директно договаряне с фирма.

Очаква се ремонтът да започне в началото на следващата седмица, а докато трае децата ще използват базата на ДГ „Малкият принц“. „Съобразили сме се с адресните регистрации на децата. Ще се наложи преместването на две групи до 15 септември. Надяваме се ремонтът дотогава да е приключил. Ако не е – ще се наложи временно да използваме друга база, вероятно в Тракия“, каза Богданова.