Интензивни снеговалежи се очакват в следващите 24 часа.  В Две области на страната – Смолян и Благоевград е обявен оранжев код, където се очаква снежна покривка до 15-20 сантиметра. През следващото денонощие в Пловдивска област ще вали сняг, ще се образува снежна покривка с дебелина 10-15 сантиметра, прогнозират синоптиците пот НИМХ. Обявен е жълт код за снеговалеж.

В цяла Централна и Западна България в определени моменти през нощта и утре ще вали тежък, мокър сняг. В планинските и предпланинските райони ще има условия за снегованявания. Вятърът ще е със силни студени пориви почти в цялата страна, но най-вече в Дунавската равнина. Температурите утре и в четвъртък ще са до 5-6 градуса в най-топлата част на денонощието. Най-студено ще е в петък сутринта със стойности около и под минус 5 градуса.

Каква е прогнозата за Пловдив и областта?

През следващото денонощие времето ще бъде облачно с валежи от дъжд в централните и източни райони на Тракийската низина. Минималните температури ще бъдат между -2 и 3 градуса. В Родопите и Средна гора валежите ще бъдат от сняг, като привечер ще се усилват и ще образуват съществена снежна покривка.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър и ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават. Дъждът постепенно ще преминава в сняг.

Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса.