В Столипиново всичко е спокойно, като към момента няма заболели, а хората спазват мерките, предписани от Националния кризисен щаб. Това заяви кметът Здравко Димитров по време на брифинг на Общинския кризисен щаб.

„Няма заболели в Столипиново, хората са спокойни. Общо взето има дисциплина и органите на реда полагат необходимото за това. Времето се оправя, призовавам хората да си останат в дома. Всеки ден чистим и дезинфекцираме – досега сме изкарали 1000 тона боклук. Ако спазват дисциплина в Столипиново, няма да има КПП-та, както в Пещера”, каза кметът.  Той заяви, че Пловдив е бил критикуван неправилно, че не се спазват мерките от Националния кризисен щаб.

Кметът каза още, че към момента не се предвижда разширяването на рестрикциите за търговски обекти в Пловдив, макар преди седмица да имаше искане от РЗИ. Той смята, че ако се види, че не се спазват правилата и забраните, може да се помисли за по-тежки мерки.

"Вярвам, че ако сме всички заедно, ще успеем да се справим със ситуацията и да излезем от кризата. Надявам се догодина на тази дата да празнуваме”, заяви кметът. Той поздрави медицинските работници за днешния им професионален празник.

„ Искам да благодаря на всички медицински работници, да ги поздравя с техния професионален празник и да им кажа, че  високо ценим техния труд.  Те са постоянно на амбразурата и подложени на голям риск, ние сме зад тях.  Ще се опитаме възможно най-добре да обезпечим техните условия на труд”, каза Зико.

Очаквайте подробности!