От днес започва масовото тестване на жителите на град Банско. Подготвени са 1000 бързи теста, които трябва да покажат колко хора са прекарали заболяването и имат антитела. С приоритет са медицинските лица, униформените и собствениците на ресторанти и хотели.

„Банско беше оплюто и поругано, че ние сме центърът на заразата. Апелирам всички българи да обичат Банско. Всичко това може да наруши имиджа на града – никой няма да дойде тук. Банско не е прокажен, ние сме хора, които обичаме и милеем за града си“, заявява жител на града.

Местните настояват да бъде тествано една трета от населението на града. Според тях тези 1000 теста са малко и няма да покажат нищо.

Хората са оптимистични са следващия зимен сезон.

„Банско винаги ще е изправен. Ние сме до мозъка на костите си шовинисти и заедно ще успеем да изчистим името на града. Надяваме се следващия сезон да има още повече туристи“, коментира местна в ефира на БТВ.

Жителите на град настояват да бъдат затегнати мерките на КПП-тата, тъй като предполагат, че покрай празниците града ще се напълни с много туристи, които имат собствени апартаменти в града.

Започва масово тестване за коронавирус в БанскоЩе се използват т.нар. бързи тестове