Торстен Мьовес отговаря за почистването и реставрирането на повече от 100 световни обекта. Той е реставрирал едни от най-известните монументи в света. Покрай работата си е обиколил цялото Земно кълбо. Чисти, защото това му доставя удоволствие. Прави го безвъзмездно и от любов към историята. 

"Харесва ми да пътувам по света. Обичам работата си. Всеки проект е различен. Всяка страна, всеки град и хората са уникални. Историческите факти за паметниците, които почиствам, са част от работата ми. При всяко пътуване научавам все повече и повече”, споделя Торстен Мьовес.

Торстен отговаря за почистването и реставрирането на повече от 100 световни обекта – паметници, статуи, галерии, площади, църкви, музеи, болници и манастири, информира NOVA.

Отдавна искал да посети България с мисия – да почисти миналото. Набелязал си паметника на връх Шипка.

"Мината година посетих София и дойдохме в Докторската градина. Паметникът там е много мръсен, но този на Шипка не е. Когато отидох се натъжих, защото нямаше непоправими следи на времето. Паметникът е в много добро състояние. На паметника в Докторската градина имаше различни биологични замърсители. Бактерии, губи и мъхове, лишеи, мръсотия от гълъби. Тя винаги разрушава камъка и може да образува пукнатини, които да се напълнят с вода”, разказва още той.