Генералната репетиция за откриването на Европейска столица на културата започна преди минути на култа на пъпа на Пловдив. Днес ще бъде изпълнено шоуто 1 към 1, което утре ще видят хиляди пловдивчани. Единствено официалните речи ще бъдат пропуснати днес.

Спектакълът „Ние сме всички цветове“ ще започне утре в 19.00 часа. Върху конструкцията има  10 LED екрана и над 350 прожектора под ръководството на немския светлинен дизайнер Бьорн Херман. Известни български и чужди артисти участват в церемонията. Над 1000 пловдивчани ще се качат на сцената.

Подготовката за пищната церемония започна със завъртане на конкретни епизоди от спектакъла. После режисьорът Питър Брикс даде час почивка на участниците и ги прикани в 19 часа всички да се съберат за генерална репетиция. Последва красиво светлинно шоу и магическо изпълнение на Теодосий Спасов. Последваха изпълнения на младите актьори от Сценични кадри, страхотна творба на Христо Намлиев, изпята от 200 хористи от Пловдив. Докато те пееха, на големите екрани вървяха кадри от Пловдив. В един момент към хористите се присъединиха и гайдари. Свириха арфи, танцьори се вихриха на сцената.