30 екзотични дръвчета и цветни храсти бяха засадени около Гребната база в Пловдив. Посетителите на спортният комплекс „Отдих и култура” ще могат да се любуват на новите и интересни дървесни видове, които до сега не са били засаждани от ОП „Градини и паркове” под тепетата.

Така зелената система в парк „Отдих и култура" се обогати с пиния, гигантска секвоя, аризонски кипарис, фотиния, плачещи вишни, каменен дъб, хималайски плачещ кедър, хималайски златен кедър, лейландии Вито, обикновена и летен шоколад, кълбовидна акация, плачеща японска вишна и други.

Акцията се организира за поредна година от Дирекция "Спорт и младежки дейности", като избраното място е пето игрище срещу входа на стадион "Пловдив". В залесяването се включиха млади спортисти от клуба по гребане, заместник-кметът Георги Титюков и представители на организациите, работещи с млади хора и граждани.

„Целта ни е да възпитаме младите хора в любов към природата, екзотичните видове ще повишат привлекателността на Гребната база", посочи заместник-кметът Георги Титюков.