"Изключително приятно ми беше да видя с каква скорост и колко качествено работят нашите български приятели. Сърбия обича България и благодаря за всичко което премиерът Бойко Борисов организира днес. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, който по покана на министър-председателя Бойко Борисов инспектира заедно с българския премиер изграждането на АМ „Европа“ и „Балкански поток“. Вучич определи и двата проекта като изключително важни и общи за България и Сърбия. По думите му „Балкански поток“ означава икономически растеж, ръст на промишлеността, осигуряване на важен енергиен източник за двете икономики. По отношение на магистралата изрази очакване, че скоро тя ще бъде завършена и само за три часа ще може да се пътува между София и Белград. Вучич добави, че се надява в кратки срокове да бъде реализиран и интерконекторът в района на Ниш. Президентът Вучич специално благодари на премиера Борисов за изключителната му подкрепа за Сърбия по европейския й път и напомни, че неслучайно българският министър-председател е носител на най-високото държавно отличие на Сърбия „Орденът на Република Сърбия“.

От своя страна премиерът Бойко Борисов изтъкна, че в България се работи на пълни обороти за реализацията на двата проекта и поколения наред ще се ползват от това, което се строи в момента. „Въпреки коронавируса, колкото и трудно да беше, работата не е спирала на АМ „Европа“ и „Балкански поток“, отбеляза министър-председателят. По думите му сериозно върви и строителството на гръцката връзка. Борисов посочи, че целта е диверсификация за целия регион и осигуряване на възможност да бъде докарвана газ от различни източници, така че тръбите да бъдат запълнени, веднага щом станат готови. Премиерът Борисов посочи, че изграждането на „Балкански поток“ се извършва честно, почтено и с помощта на Европейската комисия, като се спазват всички изисквания на третия либерализационен пакет.

„Символично сваляме карантината, даваме пример за българите и сърбите - да започнат да работят, да почиват и да се веселят заедно. Надявам се тази символика да помогне да забравим COVID-19”, заяви още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът напомни, че пандемията е нанесла огромни щети за икономиката и финансите на целия свят и че са загинали много хора, но изрази надежда, че максимално бързо ще можем да се върнем към нормалния живот.