Войводиново пак се вдигна! След временно затишие улиците в селото отново се изпълниха с недоволни хора. Очаквано, те тръгнаха към ромската махала, но полицията им препречи пътя. Хората настояха премахването на незцаконните постройки на ромите да продължи. И се заканиха да провеждат демонстрации всяка вечер.

Припомняме, жителите на Войводиново решиха да преустановят временно протестите си, докато изтече 14-дневният срок за обжалване на заповедите за събаряне на незаконните постройки в ромската махала. На 13 януари те се събраха и се уговориха следващата им демонстрация да е на 23 януари.

След седем дни на протести, кметът на Войводиново Димитър Тосев призова съгражданите си временно да преустановят демонстрациите, за да не се харчи такъв сериозен ресурс по охраната им. Хората приеха идеята, но настояха за гаранции, че кампанията по премахване на незаконните къщи в махала ще продължи.

Припомняме, на 8 февруари изтича крайният срок за обжалване на констативните протоколи за премахване на обектите, построени извън закона. След тази дата багерите отново ще влязат на терен, докато не бъдат разрушени всички постройки. 

Към този момент има подадени само две жалби срещу събаряне, но според кмета на Войводиново те не са основателни, тъй като собствениците на постройките нямат необходимите документи за собственост. След направените проверки е установено, че 13 от постройките в ромската махала на селото подлежат на събаряне.

След бурните протести, започнали на 7 януари заради побоя над военния служител Валентин Димов, населението от малцинствената част на Войводиново се изнесе от селото. Тогава жителите на населеното място се заканиха, че недоволството им срещу незаконното строителство в махалата ще продължи, докато не бъдат премахнати всички незаконни къщи.