Стотици военни напускат пловдивско поделение на големи групи, без да спазват препоръките за социална дистанция. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg, който заснел военнослужещите в 110-и логистичен полк в Пловдив в края на работния им ден. По думите му огромното струпване униформени на входно-изходните пунктове на поделението се наблюдава ежедневно.

Както се вижда от снимките, по-голямата част от тях са без предпазни средства. На паркингите се обособяват групи от 4-5 души. Не се спазва никаква дистанция, като липсва и организация за влизане и излизане от поделенията.

"Редно ли е при обявените мерки, които изключват подобен тип поведение, то да се демонстрира от хората, които би следвало да бъдат еталон в подобна ситуация?", пита възмутеният ни читател.

Наш репортер се обърна за коментар към Министерството на отбраната. От пресцентъра увериха, че командирът на формированието е бил уведомен за постъпилия сигнал и ще бъдат предприети конкретни мерки. 

"Във формированията на Сухопътните войски е създадена организация и са взети всички необходими противоепидемични мерки за недопускане разпространението на COVID-19", пишат още от министерството.