С усмивката омайна, Вие породихте в мен

           любов безкрайна!

Дълго време вие бяхте единствен лъч

светлина в тъмното място, наречено 

             "Френската".

Благодаря Ви за търпението!Благодаря ви за знанията!....

Емоции, облечени в епистоларна форма, се превърнаха в оригинална покана, която абитуриентите от 12 Б на Френската гимназия вчера поднесоха на любимата си класна Бойка Бресковска. Зрелостниците успяха да развълнуват до сълзи учителката, който им преподава български език и литература, като събраха в книга есета и стихове, които всеки от тя е написал за нея. Първата буква от заглавието на всяко от произведенията, описани в съдържанието, създава акростих, който гласи "Ще дойдете ли с нас на бала?"

Учениците са озаглавили книжката "Галерия от типове и нрави", като всеки от тях описва в избраната от него форма, отношението си към любимата учителка и училището, в което са прекарали последните 5 години от образованието си. Стиховете и есетата носят заглавия като "Ангел", "Обич", "Дерзай", "Ще бъда там", но има и такива като "Йода, нашият учител, ваш падуан", "С биологията учим Български" , "Епопея за класната" и "Блестящ блонди бонбон". Последната страница от книгата съдържа любимата фраза, с която учениците често се оправдават пред родителите си : " Най- важното е да сме живи и здрави"!

Креативното послание е развълнувало до сълзи г-жа Бресковска, която, разбира се, е казала "Да" на невероятната покана. 

Да си учител е мисия и видно от резултатите, Класната на 12Б очевидно е успяла да изпълни своята. 

Какво още казаха абитуриентите на своята учителка, вижте в посланията на всеки от тях:

 

 

 

 Екипът на TrafficNews е готов да разкаже и за други нестандартни покани, изпратени от абитуриентите към техните учители. Пишете ни на redaktor@trafficnews  или фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/trafficnews.bg/.