Екипът на „Пловдив 2019” ще се върне в старите си офиси на ул. „Железарска” едва в края на март. Въпреки че заявката бе това да се случи седмици след решението на Управителния съвет в края на януари, ситуацията се е променила. 

Причината - от една страна на част от екипа бяха връчени предизвестия за освобождаване едва миналата седмица и в тази си численост той поне до средата на март трудно ще се събере в стаите в сградата с часовника, а от друга – преговорите за анекс със собствениците все още текат, пише Plovdivtime.bg.

Според предварителната договорка фондацията няма да заплаща наемите след освобождаването на сградата за сметка на разходите, които са направени за подобрения в помещенията. Договорът за наем е до края на юни.

„Пред подписване на анекс към договора сме. В момента ползваме СКЛАД, защото в старите ни офиси пряко сили се събираха 22 човека от екипа. Водим разговори подобренията, които сме направили, да бъдат за сметка на част от наемите”, каза изпълнителният директор на „Пловдив 2019” Кирил Велчев. 

Припомняме, че с решение на Управителния съвет на фондацията екипът бе намален от 47 на 24 човека. Малка част от хората са напуснали сами още преди да им бъдат връчени предизвестията. Други вече очакват нови назначения в общинската администрация, а трети усилено си търсят работа.