Великденският дух постепенно и методично ни завладява и омагьосва. Всяка година преди празника той достига до най-закътаните ъгълчета на душата ни, прави ни по-цветни, по-оптимистични и очакващи чудеса.

Според далечна легенда богинята на пролетта Истра можела да се преобразява в заек, оттам идва и един от великденските символи – заекът. А знаете ли къде се крие Великденският заек? Ще ви подскажем. Той е в Пловдив, по-точно в един от големите търговски центрове на града – Мол Марково тепе. Сврял се е и се ослушва – ще го откриете ли?

С много великденски дух и настроение в мола стартира играта „Къде се крие Великденският заек?!“ Какво чакате? Ако искате да се позабавлявате истински, а освен това и да спечелите ваучер за пазаруване в супермаркет Триумф, хуквайте да го търсите! Подробности за играта ще откриете в уебстраницата на Мол Марково тепе.

Друга интересна легенда твърди, че богинята на плодородието създала необикновен заек, който снасял веднъж годишно по едно яйце. А според народните вярвания яйцето е символ на жизненото начало и обновителните процеси в природата. Всъщност целият свят е създаден от яйце – яйцето е символ на Вселената. А представете си сега едно... златно яйце!

Как ли? Много просто – съчетайте предпразничното пазаруване в Мол Марково тепе със забавлението! “Избери златното яйце“ е следващата великденска забава, с която ни изкушават в търговския център. Сега имате шанса да станете един от първите 500 клиенти, които ще спечелят атрактивни карти за отстъпки в магазините на мола, Великденски кошници, пълни с изненади за празничната трапеза, и още много подаръци! Това ще се случи в двете съботи - на 20 и 27 април, между 11:00 и 19:00 часа, когато в промокъта на мола ще разберете каква изненада ви очаква!

Да, време е да се отърсим от уютната зимна дрямка и скоростно да превключим на режим пролетно настроение. Цветя, настроение, аромат на прясно изпечени козунаци, пъстри яйца и слънчеви дни... Великден наближава! Нека е цветно, нека е празнично и красиво!

А каква по-приятна изненада, ако името ви е цвете, решили сте да празнувате Цветница в ресторант #Victoria в търговския център и изведнъж се окаже, че вие празнувате, а молът черпи? Една най-обикновена празнична вечер може да се превърне в истинска сензация. Играта вече започна: „Именяците празнуват, Мол Марково тепе черпи!“

Разбира се, когато става дума за Великден, няма как да пропуснем най-великите – децата! В Работилничката за пясъчни картини в Capella Play на 19 април или във Великденската работилничка на 24 април вашите наследници ще имат уникалната възможност  – с помощта на аниматори – да създават изкуство.

Те ще майсторят цветни картини в шаблони с анимационни герои и други форми, ще оцветяват специални великденски фигурки, ще се учат да боравят с цветове... в крайна сметка ще имат възможността да покажат таланта си и да се забавляват. А за награда ще получат прекрасен сувенир за празника – оцветената от тях великденска фигурка. Всички деца ще получат подаръци – един час безплатна игра и талон за отстъпка от цената при провеждане на парти в детски център Capella Play.

Подробности за всички игри ще откриете в уебстраницата на Мол Марково тепе ТУК!

Време е да се заредим с великденско настроение и вдъхновение! Потопете се в магията му – вече знаете къде. И да откриете Великденския заек!