Възрастен мъж с бастун е бил зад волана на колата, която удари моториста на централно кръстовище в Пловдив. Дядото е над 75-годишен и въпреки че се придвижва трудно с бастун, е шофирал автомобила по време на инцидента. Той се е движил от ул. "Стойчо Мушанов" и излизайки на бул. "Източен" се е опитал да се престрои в най-лява лента, с което отнел предимството на моториста и го блъснал. 

"Не ми се иска отново да хвърлят вината на мотористите, които имат лоша слава на пътя. Шофьорът на мотоциклета не караше бързо, движеше се с нормално направо по платното в посока стадион "Ботев". Друг лек автомобил "Хонда" се движеше в дясна лента, намали и пусна дядото да завие и да се включи в движението по булеварда, а той отиде директно в лява лента и се натресе в моториста. Очевидно е, че мъжът не се движеше бързо, тъй като точно, където го удари колата, там падна и мотоциклетът му заедно с него", коментира очевидец на произшествието. 

Мотористът е откаран с линейка в болница, като към момента не е ясно какво е състоянието му. По мотора има големи щети. Ударът е бил от шофьорската страна в предната част на автомобила. Възрастният му водач не е пострадал. 

На мястото на инцидента има три полицейски екипа. Предстои да се изясняват всички обстоятелства около инцидента. 

Тежък удар на кръстовище в Пловдив! Откараха моторист в болницаНа мястото на инцидента има три патрулки и линейка