Забелязваме влошаване на спазването на мерките на пазарите. Неприятно е като ми докладват колко акта са съставени. Не е момента да се наказваме, а да спазваме ограничения. Не мисля, че с наказания ще постигнем нещо повече от отколкото с лична отговорност, заяви вътрешният министър Младен Маринов. 

"Препоръчваме да се ползват маски. Да се спазва дистанция. Това намалява вероятността за разрастване на епидемията. Довечера чакам докладите от областните директори и ако не се създаде организация да няма струпване, ще затворим пазарите", предупреди Маринов.

"Ако изпуснем ситуацията , ще я изпуснем сега по Великден. Ако самодисциплината сработи - ще отворим парковете, за да могат хората да си поемат въздух. По-добре подготвени сме отпреди месец, но пикът го очакваме до 10-15 дни" предупреди премиерът Бойко Борисов. 

Той помоли журналистите да се отнасят с разбиране към изказванията на хората от щаба, тъй като са поставени под огромно напрежение. "На Мутафчийски му е много трудно да взема такива решения. Той е подложен на голям стрес и в желанието си да предпази хората, той може да каже всичко" заяви той по повод въпрос за коментар на изявлението на генерала, че тази година Великден няма да има. 

За Гергьовден са обсъдени три варианта, но кой от тях ще се приложи ще стане ясно от развитието на епидемията. 

"На практика скринингът показва, че епидемията изобщо не е започнала. Дано да остане така. Знам , че ако опазим хората, пак ние ще се окажем виновни, но нека е така. Важно е да запазим живота на хората" заяви Борисов.