Над по-голямата част от страната валежите постепенно спират - първо на северозапад, облачността намалява, дневните температури са положителни - на места до 10-11 градуса. Четири области обаче са с жълт код за сняг и дъжд.

Над северните и западните райони облачната покривка се разкъсва и ще има шансове за слънце.

През целия ден ще продължи да вали над Родопите и в югоизточните райони. Вятърът стихва и ще бъде слаб до умерен, ориентиран от изток и североизток.

Минималните температури са предимно между -2 и 3 градуса, малко по-високи по Черноморието и малко по-ниски в крайния северозапад.

Максималните са в интервала 4-9 градуса, малко по-високи в крайния югозапад и в крайните североизточни райони.

Жълт код за обилни снеговалежи е в сила за областите Смолян и Кърджали. Жълт код за обилни дъждове - в областите Хасково и Ямбол.

В петък минималните температури се понижават и в цялата страна ще бъдат отрицателни – от минус 1 до минус 6 градуса. През деня ще преобладава слънчево време. Ще започне затопляне, което ще продължи и в събота, когато ще превалява дъжд, с по-голяма вероятност в Южна България. В неделя ни очаква слабо захлаждане.

На Цветница температурите ще достигат 14-15 градуса.

Припомняме, че всички автомобили до 12 тона задължително трябва да се движат вериги през проходите Рожен, Превала и Печинско в Смолянск аобласт, съ общиха от АПИ.

Ограничението се налага поради силния снеговалеж и отрицателните температури.

Oсвен това се ограничава движението за товарни автомобили над 12 т през прохода Предела в област Благоевград - поради силното снегонавяване и работите по снегопочистване.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Сняг и ограничения на проходите у насДвижението на тежкотоварни автомобили е забранено