„След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно, заяви пред БНР лидерът на НФСБ  Валери Симеонов.  

Първият удар е бил срещу хазартната империя на Васил Божков, а сега държавата нанася втори удар върху установен монопол и картел в бизнеса с горивата.  По думите му идеята за създаването на верига държавни бензиностанции ще разбие картелното споразумение.

„Всички данъчни складове са в ръцете на една фирма с доста известен управител”, каза още депутатът. След горивата Симеонов намекна, че третият удар ще е срещу мобилните оператори, където може да се говори за картел.

 „Като вдигат цените, пренасочват приходите си от там, а от друга страна предлагат ниски цени на интернет и на цифрова телевизия, като така ликвидират действащи кабелни оператори, които си плащат данъците. Подложени на атака с ниски цени, тези фирми започнаха да обявяват фалити“, каза още бившият вицепремиер.  Той каза още, че започва един оздравителен процес, непознат за България, който остава извън вниманието на обществото и медиите.