В заведенията на закрито: Маските задължителни само за персонала, не и за клиентите

Ресторантьорите са песимистични са предстоящото откриване

България 01.06.2020 09:06 42690 3
В заведенията на закрито: Маските задължителни само за персонала, не и за клиентите

Предпазните маски ще бъдат задължителни само от персонала на заведенията на закрито, но не и от страна на клиентите. Посетителите няма да имат задължение да носят маски. Както съобщихме, от днес ресторантите вече ще работят, използвайки пълния си капацитет. Те ще работят при строги правила – дистанция между масите, отново само до четирима клиенти на маса и честа дезинфекция, съобщават от БТВ. 

От бранша очакват посетителите на питейни заведения и ресторанти да се завърнат, но повечето са песимистично настроени. 

„Хората са притеснени, в момента не им е до заведения, камо ли в затворените помещения. Ние сме оптимисти, че нашите клиенти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят“, каза Емил Коларов, собственик на заведение. 

По думите му повечето заведения ще изчакат заради неясните правила за работа. „Винаги ги пишат тези заповеди толкова неясно. В заведенията хората ходят, за да се хранят и забавляват, особено при нощните. Все още не ни е ясно защо не позволиха да отворят всички заведения едновременно и каква е разликата между ресторант с 200 места и един нощен клуб“, попита Коларов. 

Той добави, че не вижда как ще се спазва отстояние в клубовете и дискотеките, където хората танцуват. „При нас се играят хора – с ръкавици ли ще се хващат, не мога да разбера. В нощните заведения не е ясно как ще се работи“, посочи още представителя на бранша.

 
 
Изпрати новина