Щъркел в беда беше спасен в Белозем. По една от улиците в селото птицата е била забелязана да се движи с ранено крило миналата събота. 

Семейство Едуардови са се натъкнали на бедстващия щъркел и са го приютили в двора си. Междувременно са били информирани и Зелени Балкани, пише PlovdivNow.bg.

Докато са чакали специалистите, сем. Едуардови, баба и дядо на Ангел Стамболийски от 2а клас в ОУ „Гео Милев“, са се обадили на местния ветеринар, доктор Пеньо Неделчев, който се е отзовал, прегледал е птицата, промил е раната и е шинирал крилото й.

Малкият Ангел приел с цялото си сърце грижата за щъркела, носел му вода и го хранел го с малки рибки. Навременната и адекватна медицинска помощ и грижите на момченцето са допринасли за видимо по-доброто състояние на болната птица.

На другия ден е пристигнал и дежурният екип на Зелени балкани и е отвел птицата в спасителния център. Това е една история за добро, което едно момче и неговото семейство са извършили от сърце.

Белият щъркел е защитен вид с голяма популация в село Белозем. Тук местните жители от край време се радват на присъствието на тези красиви птици, грижат се за тях с много любов и внимание, приемат ги като част от семействата си.