Хубавото време през лятото провокира желанието на много хора да се възползват от шанса да отганизират личните си тържества, особено ако се касае за веселба на открито. 

В малцинствения квартал Столипиново вече се отбелязва бум на сватби. Почти всяка вечер живеещите в източната част на Пловдив стават свидетели на улични веселби, сватби и сюнети. А звуците от кръшните кючеци с часове отекват над града. И макар понякога да вдигат невъобразима врява и шум все още не са констатирани сериозни нарушения на обществения ред. Но то смее ли човек да направи забележка на такова нещо?

Читател на TrafficNews изпрати видео от поредното ромско пиршество. В повечето случаи, както коментира читателят ни, думите са излишни. По свое му жителите на Столипиново успяват някак си да се сплотят и да направят всяко празненство един общоградски празник, или поне за живеещите около центъра на купона.

За там покани не са нужни. Обичайно главните герои в купона - младоженците са в центъра на вниманието - лъскавите рокли както на булката, така и на нейните шаферки, роднини и близки в този ден се открояват със своята шарения, шармантност и пищност. A преки свидетели на тържеството става целият ромски квартал. Младоженците, техни роднини и гости преминават на празнично шествие из улиците на Столипиново, демонстрирайки тоалетите си и бижутата за стотици левове.

Всяка булка мечтае да бъде с от пищна по-пищна и кичозна рокля, за която да й завижда всяка девойка. Панделки, камъни, пеперуди и всякакви дрънкулки са неизменна част от стайлинга на младоженката. Момъкът пък е с трептящо изгладена риза и добре гелосана коса. Обувките, разбира се, трябва да са лачени и така излъскани, че да се огледаш в тях. И родителите на младото семейство не остават по-назад - кой от кой по нагизден. Майката на булката от далеч може да бъде разпозната, като характерните признаци са златата от ушите до пъпа и кичозната прическа.

Очевидно за тези приготовления пари не се жалят, а броят на гостите няма значение - всеки идва, весели се, музика и танци има за всички. С широки сърца и винаги готови... Само те така го могат... А свидетели на последното тържество бяха полицаите от 6-то районно, под чийто прозорци се състоя празничното шествие.