Учителят по ски Веселин Ангелов от Троян, който се разболя от COVID-19 в Банско, пребори вируса. Той е с втори отрицателен тест и днес е изписан от ловешката болница. Заедно с майка му, която ми звънеше през сълзи, изживях и първата, и втората проба. Браво, троянецо! Както писах преди дни, ние троянците сме корави хора! Като майка преживявам радостта за едно момче с възстановено здраве. Като кмет се радвам, че Троян днес е град без доказани носители на позитивни резултати на заразата. Да бъдем здрави! За това е нужно да спазваме мерките за безопасност!, гласи развълнувания пост кметицата на Троян Донка Михайлова.

Всички, при които е бил потвърден случай на COVID-19 и заради това са били настанени в болница, подлежат на задължителна домашна карантина за срок от 28 дни, считано от датата на изписването от лечебно заведение. На 11 март Веселин вдигнал температура 38.5 и започнал да се чувства отпаднал, разказа близките му. В продължение на 3 дни той се оплаквал от болки в мускулите, а температурата му се задръжала между 38.5 и 39, като не спадала от никакви лекарства. До третия ден той и близките му мислили, че е обикновен грип, пише dnes.bg.

На четвъртия ден - 14 март, с близките му отиват на преглед в Разлог. Там била направена снимка и установена двустранна пневмония. Никой от лекарите там не се усъмнил за коронавирус, твърдят от обкръжението му. На 15 март Веселин бе приет в Инфекциозно отделение в Ловеч и ден след това излезе положителният резултат. В болницата започнала състоянието му се влошило, като температура продължила 5 дни, придружена с липса на апетит и прилошавания.

Подобрението започнало около десетия ден. След 14 дни в болни Веселин се почувствал по-добре и сега очаква втория си отрицателен резултат. Близките му поясняват, че симптоми като зачервено гърло, кашлица и задух при него са липсвали. По думите му се наложило да му бъдат давани венозно два антибиотика и един през устата. Бил е включван на няколко вида системи, давани са и лекарства за сваляне на температурата.

Благодарни сме на целия лекарски екип, който се грижи за него, предполагам, че медиците сами ще дадат изявление с подробности за използваните медикаменти, споделя близката му Деница Рогачева.
Според тестовете контактните му близки не са вирусоносители. И аз не знам как да си обясним заразността на вируса, остава ни да се радваме, че най-вероятно не всеки се разболява, обобщава Рогачева.