Ученици от СУ „П. Р. Славейков” в Кричим изработиха мартеници за благотворително събитие, което цели да събере средства за 7-годишната Криси от Бургас.

Слънчевото дете страда от детска церебрална парализа и все още не може да ходи. Криси и майка ѝ са минали всички възможни лекари в България, ходили са и в Германия, но до сега никой не е дал гаранция за нейното възстановяване.

Съвсем скоро семейството е било в Турция за изработка на шини, които да държат крачетата изправени (закупени със събрани собствени пари, поради отказана помощ от фонда). Там на Криси са й направени и две рехабилитации плюс поставяне на ботокс в крачетата. Лекарите дават надежда, че Криси ще се оправи и ще води нормален начин на живот, но се иска редовна рехабилитация при тях. Това вдъхна надежда на майката на Криси - Лазаринка, но средствата на семейството свършиха и младата жена е много притеснена.

От болницата в Турция им е дадена нова дата за постъпване - 14 август, като за целта са необходими поне 10 рехабилитационни курса на обща стойност 58 000лв. плюс допълнителни разходи.

Мартениците, изработени от учениците в Кричим под ръководството на учителя по изобразително изкуство Цветелина Велкова, ще бъдат продавани на благотворителното събитие в Пловдивски Културен Институт тази събота, 22 февруари от 14:00 до 16:00 часа.

Цялата събрана сума от събитието ще бъде внесена в полза на Криси по Дарителска сметка: BG98RZBB91551008386252 
РАЙФАЙЗЕН БАНК 
КРИСТИН КРАСИМИСИРОВА БОНЧЕВА
paypal:boncheva25@abv.bg