14-годишната Зорница Борисова, ученичка в ямболската езикова гимназия, намери портфейл с голяма сума пари и документи. Родителите на детето издирииха собственика, а той от своя страна е направил дарение на гимназията, където учи Зорница, предаде БНР.

Зорница намира портфейла в близост до голям магазин.„Прибирах се и намерих портфейла, след това го дадох на родителите си“, казало момичето.

Майката на Зорница разказва: „Беше доста изплашена, доста голяма сума пари, документи – лични, професионални. Щеше да му отнеме много време и много ангажименти да си оправи документите“.

В портфейла родителите откриват телефонен номер и звънят. Даниел Николов не се е надявал, че някой ще му върне портфейла.

"Имаше голяма сума пари - 1500 лева. Не очаквах, просто имах късмет, че ги намериха добри хора“, посочи мъжът. След като връщат портфейла, Даниел иска да се отблагодари, но Зорница категорично отказва.

"Защото няма нужда, аз не съм го направила, за да получа някакви пари“, каза тя.

Даниел решава да направи дарение на гимназията и така да се отблагодари на Зорница.

Класната ръководителка Диана Иванова каза: Много се радвам, че Зорница е избрала правилното решение, макар че сумата, която е намерила, е много изкушаваща за един млад човек на тази възраст.