Над 4000 участници ще забавляват пловдивчани на Народния събор в парк Лаута. Те ще посрещат посетителите още от 10 часа в събота – 11 май, а официалното откриване на празника е от 12 ч. с музикални изпълнения.

Организаторите са подготвили три сцени, които ще бъдат разположени в централната част на парка около барбекютата. Съборът ще се проведе в двата дни на уикенда.

Любопитното през тази година е, че ще има специална зона, където ще се провеждат импровизирани уроци по народни танци. Организаторите обещаха, че освен хубава музика, занаятчии и множество забавления, цените да бъдат народни, за да могат всички пловдивчани и гости на града да се включат.

Кметът на район „Тракия” Костадин Димитров заяви, че теренът на който ще се провеждат мероприятията е окосен и напръскан срещу паразити. Посетителите ще могат да паркират по протежението на бул. „Санкт Петербург”.

По време на събитията ще бъде осигурена необходимата охрана, за да се гарантира сигурността на гостите. Все пак бъдете внимателни, призова Димитров.

Община Пловдив подпомага събитието с 20 000 лв. То е част от Културния календар на града.

Още подробности, вижте във видеоматериала на ТРАФИК ТВ:

Ето и пълната програма на Четвъртия Народен събор в Пловдив: