Кметът Иван Тотев заплете първите нишки от дългата 2019 сантиметра черга на фестивала „Споделени нишки. Поглед към миналото – мост към бъдещето“ . Той се провежда успоредно с традиционния Панаир на занаятите и бе открит днес на стълбите на Каменица. В продължение на четири дни майстори от България и други страни ще покажат уменията си в занаятите, а на фестивала ще видим изкуството на ножарите и тъкачите. 

След Тотев зад стана седна и заместник-кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Фестивалът бе открит с фолкларна програма, а гостите-посрещнати с погача.

Над 70 талантливи майстори ще представят повече от 20 занаята през идните дни. Те ще демонстрират уменията си на живо пред посетителите. В петък пък на стълбите на Каменица се предвижда атрактивен Парад на шапките с творенията на изкусните майстори Ирина и Георги Сардареви, разказа председателят на Регионалната занаятчийска камара Тони Симидчиева. 

Панаирните шатри очакват своите посетители на Малката главна в Пловдив. Там е и тъкачният стан, на който всички пловдивчани и гости могат да се опитат да вплетат своите идея с чергата.