Съпругата на Васил Божков Елена Динева му повлияла при покупката на бившата Телефонна палата. Тя е имала изключително влияние върху мъжа си, това е посочил по време на разпита си свидетел по делото срещу собственика на "Нове холдинг" и още 7 обвиняеми. Показанията на свидетели бяха цитирани от прокурор Тихомир Стоев, пише 24 часа.

"Елена Динева не е обикновена домакиня, тя е партньор на Васил Божков не само в живота, но и в бизнеса", посочи прокурор Тихомир Стоев. Той поиска тя да бъде върната в ареста. Адвокатите й Трендафил Трендафилов и Людмил Рангелов пък настояха на клиентката им да не бъде определяна никаква мярка или алтернативно огромната гаранция да бъде намалена. 

"От 28 януари тя е в условията на квази-домашен арест. В жилището й постоянно се извършват претърсвания и изземвания", посочи адвокат Трендафилов. Той добави, че по делото има информация за банкови сметки, но не и за тяхната наличност. 

"Кой здрав разум би казал: "тя знае за такива тежки притеснения, като убийства и изнасилвания" и ако има такова влияние върху мъжа си няма да му повлияе", обясни адвокат Людмил Рангелов. Той също посочи, че по делото не е изяснено дали тя има такива парични наличности, които да й позволят да и внесе гаранцията от 1,5 млн. - тази гаранция беше определена от съда.

Самата Елена Динева също говори в своя зашита пред съда, като тя предупреди, че ще бъде изключително емоционална. "Моите интереси са изцяло в културата, имам приятели писатели, спортисти, не съм се занимавала никога с "Националната лотария". Тя посочи, че е завършила икономика, след това ВИАС, занимавала се е с реклама и маркетинг в началото на кариерата си, но никога не и с лотарийните игри. 

"Днес разбрах, че съм обществено опасна, защото съм се ползвала с авторитет и доверие, но това може само да ме ласкае". Преди делото съпругата на Божков помоли да прочете някои от разпитите на свидетелите. Пред съдиите тя каза, че единият от тях е градинар, другата е хигиенистка в кухнята, имало и три рецепционистки от офиса на ул. "Московска", които даже не познавала. Разпитаният за пореден път тази сутрин Цветомир Найденов, който е основен свидетел по делото, Динева не била виждала от повече от 3 години. По повод на неговия разпит тя каза, че много мръсно и гнусно я е квалифицирал като човек. Със съпруга й били женени от много дълго време и влиянието можело да е и уважение. В семейството те нямали практиката да коментират бизнес ангажиментите на Васил Божков през деня. Динева се възмути от това, че в показанията си Цветомир Найденов едва ли не твърдял, че тя била организирала убийство. Това даже и няма да го коментирам, посочи Динева.

"Гнус ме е и да кажа твърдението, че едва ли не съм знаела за някакви изнасилвания". По повод на разпитите тя каза, че това, което видяла, излизало извън всякакви граници. Това били доноси.