Студен атмосферен фронт ще прогони лятото днес. Ще преобладава облачно време и на много места ще превали. По-значителни ще са валежите след обяд в Рило-Родопската област и на отделни места там ще има и гръмотевична дейност.

Вятърът ще е предимно умерен от север-северозапад и с него ще продължи да нахлува студен въздух. Дневните температури чувствително ще се понижат; максималните в Северна България ще са между 15° и 20°, в Южна – между 20° и 25°, а минималните са между 11° и 16°.

Най-ниската температура на тази дата в София е измерена през 1916 г. 1.6°, а най-високата през 2015 г. 32.6°. Най-ниската температура на тази дата в Пловдив е измерена през 1916 г. 5.2°, а най-високата през 2017 г. 34°.

Лошото време ще продължи и в петък, когато сутринта отново ще вали. През деня ще духа предимно умерен северозападен, в източните райони - северен вятър. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, малко по-високи по Черноморието, максимални – предимно между 18° и 23°. През почивните дни обаче ще преобладава слънчево време, главно в събота преди обяд над източните райони - с временни увеличения на облачността. Вятърът ще отслабне, постепенно ще се ориентира от изток, в Източна България - от североизток.