Депутатите отложиха с още 3 месеца влизането в сила на наредбата по Закона за горивата, която трябваше да заработи от 27 октомври. Днес търговци на горива организираха протест  пред Народното събрание , настоявайки депутатите за пореден път да отложат срока за влизането в действие на наредбата към Закона за горивата. Търговците определят този закон като лобистки , в полза на собственика на Лукойл Валентин Златев и се надяват да използват това време и за внасянето на промените в текстовете. Дребните търговци и превозвачи на гориво отново са категорични, че няма да регистрират дейността си по сегашните изисквания.

Предложението за това дойде от лидера на НФСБ Валери Симеонов. 
Това е второто отлагане, след като срокът за влизане в сила на наредбата веднъж бе удължен с 6 месеца.

Промените в закона, които регулират административните дейности при търговията с горива бяха приети още миналата годината, но така и не заработиха реално заради отлагането на подзаконовите нормативни актове.

Валери Симеонов обясни, че работна група към Министерство на икономиката е изготвила законови промени, по които има постигнат консенсус от всички заинтересовани страни. „Той трябва да бъде приет днес на Министерски съвет, но поради това, че излизаме в отпуск заради изборите, няма да има възможност той да бъде приет и да влезе в сила преди влизането в сила на наредбата по приетия януари месец законопроект, който си е от всякъде лобистки. Това е причината днес да поискаме отлагане с още три месеца“, коментира Симеонов.

Търговците на горива излизат на протест, блокират базата на Лукойл в ПловдивПредупреждават със скок на цените, ако бъде приет проектозакона на Ревизоро