Разписанията на автобусните линии между Пловдив и Куклен са неясни. Графикът, обявен в онлайн пространството или не важи, или не се спазва. Това твърди читател на TrafficNews.bg. 

"Много хора се оплакват, че никъде няма актуално разписание - нито в сайта на община Куклен, нито в този на автора "Родопи". Ужасно е да чакаш автобус в 19:30, а да се окаже, че той е тръгнал в 19:00", споделя читателят ни. 

Както вече съобщихме „Хеброс Бус”  прекрати едностранно договора си с Общината, тъй като градските власти поискаха от превозвача да възстанови 26-ти курса дневно. Впоследствие от Община Куклен сключиха нов временен договор с фирмата „Детелина Дрита”, която изпълнява курсовете.

Наш репортер потърси за коментар градоначалничката Мария Белчева. Тя бе категорична, че автобусите се движат по обявените разписания.

„Постоянно правим проверки от общината. Разписанията са актуални”, каза тя. Свързахме се и с „Детелина Дрита”, откъдето веднага ни снабдиха с графика на рейсовете. От фирмата коментираха, че няма разминаване в графика и че той се спазва от шофьорите.