„ВиК – Пловдив е под постоянен мониторинг от ДАНС, МВР и службите, като част от Националната критична инфраструктура в страната. Това важи за абсолютно всички водни оператори в страната, чийто принципал е Министерството на регионалното развитие и благоустройство. Да се каже, че чак сега извършват проверка е най-малко обида към службите, тъй като те правят постоянно такива“, каза шефът на водното дружество в Пловдив Спартак Николов.Той обясни, че регулярно служители на ДАНС проверяват различни обекти на ВиК и това се случва целогодишно.

Той определи публикациите за акция на ДАНС и МВР във ВиК – Пловдив днес като тенденциозни.

„Още в първия работен ден на новата година от ДАНС и Икономическа полиция изпратиха въпросници към всички ВиК дружества в страната. Те целят да дадат отговори за състоянието на водната система, за да се взимат превантивно мерки, а не да се повтарят кризи като в Перник“, каза Николов.  Той допълни, че отговорите от пловдивското дружество са изпратени още вчера, макар все още крайният срок да не е изтекъл.

ОБНОВЕНА*: От МВР излязоха със становище, относно появилата се по-рано днес инфоормация за акция на МВР и ДАНС във ВиК-Пловдив:

"Опровергаваме публикацията от днес, свързана с информацията за акция във ВиК Пловдив. Извършване на такива проверки в Област Пловдив предстои, но те са по национален план, спуснат от министъра на вътрешните работи", съобщават от ОД МВР - Пловдив.

На какво се дължи атаката, вижте в линка:

Нов сблъсък в ГЕРБ! Зико и хората зад него искат цялата власт, целят се във ВиК и РИОСВДвете звена са ключови за всяко едно инвестиционно намерение в областта