Все още не може да се каже дали малката Дария ще бъде изведена от семейството си. Това заяви директорът на Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив Надя Танева. Момиченцето, което бе прието с тежка черепно-мозъчна травма в УМБАЛ „Свети Георги“, вече е изведено от Интензивния сектор и състоянието му се подобрява, съобщи Танева. 

Припомняме, че момиченцето, което е едва на 1 година и 3 месеца претърпя тежък инцидент, след като на 6 септември към 18:30 часа е паднало от отворен прозорец в спалнята на родителите си. По данни на полицията 63-годишният баща Румен и 44-годишната майка Златка са били под въздействието на алкохол и са спели по време на произшествието. Румен е бил с близо два промила алкохол в кръвта, докато майката с 1.2. 

Детето е видяно от съседи да лежи обляно в кръв на плочките под прозореца в двора на къщата. Те се обадили на 112, а детето е откарано в лечебното заведение в тежко състояние.

В момента майката е в болницата при детето, а бащата ги посещава всекидневно след работа. С родителите работят специалисти на „Социално подпомагане“. Според направеното проучване до момента за малката Дария са били полагани всички необходими грижи, родителите се грижат адекватно за дъщеричката си.

„Следим семейството под лупа. Когато проучим нещата по-обстойно, ще преценим дали е практика в семейството да се употребява алкохол, или е било еднократно”, посочи Танева.

В отдел „Заклира на детето” е била проведена среща с бабата на Дария по майчина линия и сестрата на майката. Те са изразили готовност да полагат грижи за момиченцето, ако родителите бъдат подведени под наказателна отговорност.

 

Има готовност падналото момиченце Дария да бъде изведено от семейството сиСоциално подпомагане ще вземе мярка на закрила при промени във връзка с наказателното производство срещу родителите

3-годишното дете, паднало от 4-ия етаж, вече е стабилноМомченцето е настанено в детската реанимация