Жителите на етническите махали в Пловдив продължават да не се съобразавят с мерките за ограничаване на заразата. Докато Столипиново гъмжи от униформени, а спецполицаи разпръскват насъбралите се тълпи, животът в Аджасан и Шекер махала не се е променил особено. За това сигнализират притеснени читатели на TrafficNews.bg, които ежедневно стават свидетели на нарушения на мерките за безопасност.

„Възмутена съм от противоепидемичните „ мерки “, взети в Пловдив. Никой не извършва проверки, особено в Шекер махала, където живеем аз и моето семейство.Това е илюстрация на всекидневието на тези “отговорни” непълнолетни граждани и техните родители”, пише наша читателка, която ни изпрати и снимка. На фотографията ясно се вижда как група тийнейджъри пренебрегва мерките за социална изолация. Според жената случаят не е единичен – подрастващите постоянно се събирали на големи групи, без да спазват дистанция и без да носят защитни средства.

Очевидката засекла групичката на улица „Жълтуга”. Друг наш читател се натъкнал на подобна гледка в Аджасан махала. Деца играят на воля, докато родителите им са се събрали на пейките в междублоково пространство в махалата.

Подобни гледки обаче изглежда не са характерни само за махалите. Притеснен жител на ж.р. "Тракия" сигнализира за още един случай, в който младежи не се съобразяват с противоепидемичните мерки.