Предупреждението за сняг не се оказа първоаприлска шега, за каквото го смятаха мнозина. Най-значителна е снежната покривка в Монтана - 17 см. Във Враца тя е 16 см, в Кюстендил – 14 см, в София – 9 см, а на Рожен – 15 см.

През следващите часове снеговалежите ще продължат, както и през нощта. Утре в по-голяма част от страната валежите ще спрат. Ще продължи да вали само на югоизток, където има обявен жълт код. 

През нощта ще остане облачно, на много места с валежи. В Западна България, Рило-Родопския масив и западната част на Горнотракийската низина ще са от сняг, а в източната половина от Южна България ще вали дъжд. Утре от северозапад валежите ще спират, а над Северна България и облачността ще се разкъсва. През целия ден ще продължи да вали в Югоизточна България и Родопите. Вятърът ще отслабне и ще е слаб до умерен от изток-североизток. Минималните температури ще са минус 3° и 2°, а максималните – между 4° и 9°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, значителни в Рило-Родопския масив, но след обяд валежите ще започнат да отслабват и спират. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Все още ще има условия за образуване на преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 2°, на 2000 метра - минус 4°, предвиждат синоптиците от НИМХ към БАН. 

По Черноморието облачността ще е значителна, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. По Северното Черноморие ще преобладава слънчево време. Ще продължи да духа умерен североизточен вятър, който постепенно ще отслабва. Максималните температури ще бъдат между 6° и 8°. Температурата на морската вода е около 10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В Родопите снежната покривка ще се увеличи още, а в областите Хасково и Ямбол предупрежденията са за силен дъжд.