Шофьор по маршрутна линия №8 възмути гражданин с грозно и арогантно поведение, пушене в колата и за капак опити да не даде билет на пасажера, а след това да го свали.

Причина за конфликта станала именно забележка от страна на пътник, който му направил забележка, че пуши в колата.

„Качих се в марушрутката, която осъществява курс между Рогош, Маноле и Пловдив. Шофьорът запали цигара и аз му направих забалежка, тъй като е абсолютно забранено и трови здравето на всички пътници“, посочи мъжа пред репортер на TrafficNews.

Шофьорът не просто не се смутил, а започнал да обижда и заплашил пътника, че ще го свали.

„Започна да вика и да ме нарича с обидни епитети. Искаше да ме свали от маршрутката. Не само че не спазва закона, но и се държи с хората все едно са някакви незначителни човечета“, възмутен е нашият читател.

Мъжът споделя, че често се натъква на пушещи шофьори по маршрутната линия, ала при направа на забележка, те гасят цигарите. Ядосва се, защото служителите се опитват да нарушават законните и етичните норми по всякакъв начин.

„Освен пушенето ми се налага да си искам и билетчето... Плащат се данъци върху билетчетата все пак. Защо едни си плащаме данъците, а други се опитват да се скатават? Укриват данъци, не уважават пътниците…“, посочва възмутения мъж.

Той вече е подал жалба в РЗИ – Пловдив срещу шофьора на маршрутката, чийто регистрационен номер е успял да запише при слизането си.

Линията се управлява от фирмата-превозвач "Алмус Бус". Репортер на TrafficNews направи опит да вземе коментар от дружеството, ала всички телефони в онлайн пространството са невалидни.

„Утре и моето дете ще се качи в тази маршрутка и ще трябва да диша отровите на този или да търпи поведението му… Затова считам, че мерки трябва да се взимат“, категоричен е мъжът.

Глобата за пушене в обществен транспорт е между 500 и 1500 лева.