Равносметката след масовия протест в Лондон са 10 ранени полицаи и 14 арестувани души. През деня в Обединеното кралство демонстрациите бяха по-скоро мирни, но напрежението ескалира по-късно в събота вечерта извън Даунинг Стрийт.

Демонстрантите се събраха заради убийството на Джордж Флойд в САЩ и поискаха справедливост и равни права за всеки чернокож по света.

Репортер на Sky News разказва, че атмосферата е започнала да се променя в района, където са се събрали около 400 до 500 души, а след гръмотевичната буря в Лондон тълпата започнала да хвърля бутилки и други предмети срещу полицията.

Това наложило полицията да се опита да избута протестиращите. Както съобщихме, по време на протестите полицай падна от коня си, след като се блъсна в светофар. След инцидента конят се втурнал към тълпата. За щастие не се е стигнало до друг инцидент.

Полицай е ранен при масови протести в ЛондонХиляди пренебрегнаха опасността от зараза и се струпаха пред Парламента

Служителят е в болница, като няма опасност за живота.

Протестът се проведе и въпреки апелите на правителството. Часове преди да бъде организират той, вътрешният секретар Прити Патрл обяви, че има потенциален риск за живота на хората заради епидемията и препоръчва да няма такива сбирка на много хора по улиците.

Протестиращите, обаче не се вслушаха в това.

„Посланието е твърде важно, за да си останем вкъщи“, казаха те.

Превод и редакция: TrafficNews.bg