Фолклорно представление посрещна пристигащите пътници на Летище София, Терминал 2. Флашмобът с участието на танцов ансамбъл „София-6“ е организиран oт екипа на най-големия форум за българи с опит в чужбина - „Кариера в България. Защо не?“. Много усмивки и сълзи от радост пък имаше от страна на публиката.

Инициативата цели чрез символично посрещане българите, живеещи в чужбина, да ги покани на специалното събитие, което им дава възможност за професионална реализация в родината - „Кариера в България. Защо не?“. Поводът е десетото издание на форума, което ще се проведе на 5 септември в "Интер Експо Център".

В рамките на форума около 100 работодатели ще се срещнат с над 1500 кандидати, които имат опит в чужбина, предаде БНР. Над 10 хиляди души са посетили форума „Кариера в България. Защо не?“ за последните 9 години. 90% от компаниите намират кандидати, подходящи за предлаганите позиции, а 75% от търсещите работа казват, че срещат работодател, при когото биха искали да започнат своята кариера.

Най-предпочитаните сфери за кариерно развитие са мениджмънт, консултантски услуги, връзки с обществеността, маркетинг, финанси и IT. В последните години се забелязва по-голям интерес към неправителствения сектор, образование и медии. Английски език немски и френски език пък са най-популрни сред завърналите се у нас млади хора.