Събориха незаконните постройки на ромите до сладкарската фабрика в село Кадиево. На семейството  е осигурен алтернативен вариант за настаняване, който ще даде възможност на възрастните и малолетните деца да имат добри условия за живот и социализиране.

„Случаят в Кадиево с незаконните постройки  е емблематичен, той е показателен за това което се случва. Не мога да приема за нормално, 150 работни места да бъдат застрашени, инвестиция в региона да бъда застрашена и с години никой да не предприеме мерки. Това за мен е недопустимо. Докато съм областен управител няма да го приема “,  коментира Каназирева.

Припомняме, че собственикът на фабриката Николай Христозов сигнализира, че от години производството му е застрашено от начина на живот на семейството, а незаконните им постройки са залепени на оградата на цеха, бе извършена цялостна проверка.  След като контролните органи  установиха , че земята, върху която са  постройките е общинска собственост,  за тях няма никакви строителни книжа и семейството не е плащало до сега никакви местни данъци и такси се предприеха законовите действия.

„Радвам се, че за първи път  законът се приложи с цялата си тежест. Радвам се, че за един месец решихме проблем, който е отлаган във времето 20 години. Искрено  благодаря на кмета на община Родопи и  на неговия екип за бързата реакция. Заедно показахме, че няма проблем, който  да не може да бъде решен, когато институциите работят. Въпрос е на желание, воля и решение. Местната власт трябва да помага в решаването на проблемите на работещите хора, да бъде техен гръб и да отстоява техните права, допълни областният управител.

Според Каназирева трябва да се спре с толерирането на подобни случаи и законите да се прилагат към всички.

От своя страна кметът на община Родопи Павел Михайлов допълни, че в конкретния случай  координация между отделните институции и бързата реакция е дала резултат. Той уточни, че семейството е настанено вече в двоен фургон, който е разположен на общинска земя в регулацията на село Кадиево. Осигурени са ток и вода.

 „Има всички условия за децата, бутнатите незаконни постройки, освен всичко друго, бяха опасни за семейството, каза Михайлов.