9 почивни дни ще имат учениците в Асеновград. Със заповед на кмета д-р Христо Грудев се преустановяват занятията във всички учебни заведения на територията на общината. Противоепидемичните мерки се предприемат във връзка със създалата се епидемична обстановка, повишения брой заболели от остри респираторни заболявания и получено задължително предписание от директора на Регионална здравна инспекция (РЗИ) - Пловдив.

Преустановяването на учебните занятия ще е за периода от 27.01.20 г. до 02.02.20 г., включително. Така с предходната събота и неделя почивните дни стават общо девет.

Друга мярка, която се въвежда, е стриктно провеждане на филтър в детските заведения за недопускане на болни деца и персонал в тях. Със заповед на кмета на Асеновград се ограничава и достъпът на външни лица в детските градини. При съмнение, заболели деца също няма да бъдат допускани да посещават занятия.

Броят на отсъстващите от училище ученици днес в по-голямата част от учебните заведения в Асеновградско е надвишавала 30%.

РЗИ препоръча грипна ваканция в Асеновград, кметът решаваПрепоръката на здравните власти е учениците да останат по домовете си през цялата следващата седмица