Дете попадна в „Пирогов” след спречкване с учител в класна стая. Инцидентът стана в 116 ОУ „Паисий Хилендарски” в село Яна преди дни. Според преподавателката детето е пострадало случайно.

Инцидентът е предизвикан след скандал за закъснение на ученици в час по история. Учителката по физическо възпитание настоявала на закъснелите да се напишат отсъствия.

След спор преподавателят започва да вдига чина и удря едно от децата. След часа шестокланичката се прибира и съобщава за силни болки в ребрата.

Според преподавателката Фани Стоянова детето е пострадало случайно. От кой е ударено - не е ясно, предаде БТВ.

"Не трябва да се допуска каквато и да е форма на физическо насилие. По отношение на конкретния случай – вдигането на чина и липсата на последваща грижа за детето, са двете непрофесионални реакции, за които трябва да й бъде търсена отговорност", заяви просветният министър Красимир Вълчев.

Заради думите му днес близки и познати на учителката излязоха на протест в нейна защита. Събира се и подписка.

Дъщерята на Фани Стоянова разказа, че конфликтът е започнал предишната седмица, когато от чантата на учителката са откраднати 300 лв. от ученичките, които я обвиняват. За случая е сезирана Детска педагогическа стая и полицията. 

Впоследствие момичетата са признали за кражбата. Върнали са й 45 лв. и случаят е оставен така. Тя твърди, че след това те са решили да й отмъстят по този начин – с лъжи, измами и инсинуации.

"Няма такова нещо, че момичето е ударено. Бабата се е върнала в училището, обърнала е чина и е наранила майка ми. Цялата е в хематоми", разказа още дъщеря й, като показа и снимки на синините.

Извадено е медицинско. Семейството е подало жалба още на следващия ден срещу бабата на момичето. Дъщерите на Фани Стоянова бяха категорични, че няма да оставят нещата така и ще си търсят правата.

Бивши ученици на преподавателката заявиха, че тя е съвестен учител. Винаги се е старала децата да не бягат от час и да ги връща. По думите им именно затова й се е случило това.

Друга учителка разказа, че се работи трудно в това училище, защото са обиждани от децата. Случвало се е дори ученици да им посягат.