Протест, гражданско недоволство и активно защитаване на позицията си – това според хората пред общината е единственият начин за промяна.

Някои от тях са по-оптимистично настроени и смятат, че алтернатива на сегашното управление има. Пред репортер на TrafficNews.bg те споделиха, че винаги гласуват и защитават интересите си като граждани.

Други обаче са обезсърчени. „За кого да гласувам?“, отговори на наш въпрос пловдивчанин, който е един от организаторите на протеста. „Изходът от тази ситуация е само един, всички управляващи вън от парламента и на тяхно място да дойдат хора от народа. Хора като мен, хора като вас, хора най-обикновени, заяви той.

Пловдивчанинът изрази недоволството си от гражданската активност. По думите му на днешния протест е трябвало да присъстват много повече хора. Вижте къде са – по кафенетата и вкъщи. И те искат промяна, но по този начин няма как нещата да се случат, категоричен е той.

Мъжът споделя, че е родител на две деца, но не вижда бъдеще за тях в България. И вероятно той самият ще напусне България след няколко години.

Протестиращите благодариха на полицията, че си върши работата съвестно. И призоваха да няма сблъсъци и всичко да протече мирно.

Ето какво поискаха протестиращите от Пазарджик пред Община Пловдив:

Протестиращите стигнаха до общината, искат 800 лв. минимална заплата СНИМКИ и ВИДЕОТоку-що към пловдивчани се присъедини и група от Пазарджик