С церемония по първа копка започна укрепването на пътя за село Ситово в община „Родопи”. Началото на строително-монтажните работи даде кметът Павел Михайлов, в присъствието на  своя заместник Владимир Маринов, кметския наместник на Ситово Виделина Сръчкова и жители на селото. Изпълнител на обекта е фирма „Пътремонт”.

Укрепването на пропадналия участък ще струва малко над 30 хиляди лева. Парите за рухналия преди три години пътен участък са осигурени още в бюджета за миналата година, а договорът е  подписан през февруари 2019  година, след проведена процедура по избор на изпълнител. Няколко месеца по-късно обаче, избраната фирма, която трябва да започне  строителните  работи  се отказва и прекратява договора.

„ Още в първите месеци от встъпването ни в длъжност успяхме да задвижим процедурата и да не позволим  ситовци да останат без единствения  път, който свързва селото  със света.  Нямам обяснение защо се е чакало три години, въпреки че общината има изготвен проект и осигурен бюджет. Това е много важен проект, който има за цел да възстанови инфраструктурата, което е свързано с безопасността на хората. Благодарен съм,  че досега не е станала по-голяма беля”, коментира кметът Павел Михайлов.

Пропадането е с дължина около 6 метра и е почти три метра дълбоко. Освен  укрепване ще бъде извършена зидария с циментов разтвор и изградени няколко водостока за отвеждане на повърхностните води. Задължение на изпълнителя е и възстановяване на асфалтовата настилка върху пропаднала част.

От фирмата се надяват, че при хубаво време и добро темпо на работа, пътят може да бъде възстановен напълно до месец.