Продължава чистенето на ботаническата градина в Пловдив, като събитието е планувано за събота от 10 часа. Най-малките доброволци ще бъдат изненадани с лабиринт от картон.

„Заедно ще се опитаме да намерим изхода, да тичаме, да се забавляваме, да изрисуваме стените на лабиринта в най-различни цветове. Ще превърнем изчистената към момента територия в истинска творческа зона за деца и родители“, съобщават организаторите.

В момента Аграрен университет – Пловдив провежда обществена поръчка за избор на изпълнител за изграждането на оградата около Ботаническата градина. Междувременно тече и конкурс за есе на тема „Ботаническата градина – природа в градска среда" с награда създаване на Ботанически кът в двора на училището на автора с най-добрия текст.

Предстои ни създаването на интерактивна онлайн платформа. Там всеки ще има възможността да сподели своето мнение и идея и да помогне за изготвянето на перфектния план за перфектната Ботаническа градина. Такава каквато всеки един от нас си я представя. Такава, каквато я нарисуваха децата в миналогодишния конкурс за най-добра рисунка на тема „Моята ботаническа градина". Такава, каквато я описват учениците в своите есета в момента. Такава, каквато си я представят всички доброволци, които отделят от ценното си време да почистят немалка част от нея. Такава, каквото трябва да бъде една Ботаническа градина през погледа на експерти по ботаника, екология, ландшафтен дизайн.