Основната тема на българското общество през последните дни е предстоящото приемане на еврото. По темата премиерът Бойко Борисов коментира, че няма държава, която да е по-бедна или по-слаба след приемането на еврото. Кандидатурата ни за влизане в чакалнята на еврозоната ще бъде разглеждана през юли, а не през април, уточни премиера.

Екип на TrafficNews потита софиянци: „Как ще се отрази приемането на еврото за страната ни?“.

„Ако приемем еврото ще можем по-лесно да пътуваме из Еврозоната, няма да се налага да купуваме чужда валута“, коментират по-младите.

Според голяма част от анкетираните с приемането на еврото ще настъпи криза в страната. „Нашият лев е вързан към еврото и няма смисъл да преминаваме към друга валута. Икономиката ни е много стабилна. Неразумно е да преминаваме в евро. Това не е за България“.

Други си припомниха какво е било положението след приемането на валутата в страни като Германия, Италия и Гърция. „В южната ни съседка са недоволни от еврото, след смяната на валутата цените се покачиха. В Германия когато смениха марката с евро също останали недоволни от последвалото поскъпване на стоките“.