„Надявам се най-накрая съдебната ни система да се покаже адекватна и да поправи грешката си”. Това каза в Красимира Карабашева – приятелка на студента Андрей Монов по повод предсрочното освобождаване на убиеца му Джок Полфрийман.

Красимира коментира и казаното от австралиеца . В първия си ден на свобода той заяви, че съжалява за смъртта на Монов. „Целта ми в онази битка тогава беше да спася, а не да отнема човешки живот”, сподели Полфрийман пред Даниела Тренчева.

„Много добре е посъветван как да се държи и какво да говори. Когато човек пожелае, може да се покаже в каквато поиска светлина, но това не означава, че се е променил”, категорична беше Красимира пред Нова. Според нея Полфрийман трябва поне да излежи цялата постановена му от съда присъда от 20 години затвор.

Полфрийман увери, че има намерение да плати всичко, което дължи по присъдата си - над милион лева. Към момента той разполага със 7000 лв., спестени за пет години работа в затвора. На въпрос дали има роднини, които биха му помогнали финансово да изплати кръъвнината, Полфрийман обясни, че отговорността е лична и само той носи тази отговорност за своите постъпки. Идеята, че някой друг, близки или семейството му ще плащат за негови постъпки, австралиецът определи като болен манталитет.

Джок Полфрийман заяви, че съжалява за случилото се преди години, но и добави, че участието му не е било с идеята да отнема живот, а да спасява живот.