Отцепват няколко улици днес заради поредица от взривове в центъра на Пловдив. Взривовете ще се извършват за целите на строителните работи в терена на бившата бирена фабрика "Каменица". Някога на мястото на пивоварната е имало тепе, като вероятно неговите каменни основи са причина за взривните действия. 

Паркирането на автомобили в целия периметър на строежа е ограничено. Предупредителни бележки, които анонсират за предстоящите контролирани взривове, са поставени по всички оградни пана на мащабния строеж, който граничи с няколко улици - бул. "Източен", ул. "Марин Дринов", ул. "Иларион Макариополски" и ул. "Антон Тайнер". Част от пътните платна вече са отцепени, а в обявленията строителната фирма предупреждава всички граждани да не паркират в района. 

Това означава, че за безопасността на движимото имущество на гражданите е разумни всички коли, които обичайно са паркирани по улиците в близост да бъдат преместени преди да започнат взривовете, които са обявени с начален час 10 часа. 

Опасните дейности ще се реализират между 10:00 и 14:00 часа и да продължат следобед между 16:00 до 18:00 часа. 

Кметът на район "Централен" Георги Стаменов потвърди, че администрацията е уведомена за намеренията на строителя. Те обаче нямат задължения да извършват действия по осигуряване на безопасността в района, като при нужда от по-сериозна организация ще бъдат ангажирани органите на МВР.