Близо 50 автомобила и 65 лица, сред които и 14 криминално проявени, са проверени само за час при стартиралата днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Средец и Камено. В акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зоналното жандармерийско управление в града, под ръководството и надзор на бургаската Окръжна прокуратура, отново се включиха служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас.

В някои от проверените търговски обекти е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство, за което са съставени актове. В хода на операцията се извършват проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Спираните автомобили се проверяват за превозване на крадени вещи.

В село Равнец, община Камено е проверен товарен автомобил, без регистрационни табели, управляван от криминално проявен мъж. В каросерията на автомобила са превозвани павета, без документ за произход.