Бул. „Северен” е на финалната права, като се очаква да бъде пуснат за движение последната седмица на септември или първата на октомври. В момента по трасето на практика се минава, но все още пътят не е въведен в експлоатация, а се очаква да се доизгради и кръговото движение на бул. „България”.

Кметът Иван Тотев обясни, че ще се направи пътната маркировка и ще се поставят знаци, трябва да мине и 72-часовите проби за осветлението.

Отсечката от Брезовско шосе до моста на Адата е с изградени джобове за спирки, паркоместа, поставено е и уличното осветление. Обектът струва около 10 милиона без ДДС и е част от финансирате по 30-милионния заем. Новата артерия ще е широка 34,50 метра - с три ленти по 3,50 метра, средна разделителна ивица 2 метра и тротоари с велоалея. 

„Когато пуснем пътя официално нямайте съмнение, че това ще разтовари много трафика от моста на Панаира. В новия мандат трябва да започне да се мисли и за втория му етап”, каза Тотев. Вторият етап включва удължаването на булеварда от Брезовско шосе до Карловския път.

През новия мандат приоритет ще е и тоталният ремонт на продължението на бул. „Дунав”. В момента т.нар. булевард по нищо не се различава от вътрешнокварталните улици в района. Там проектът предвижда премахването на паважа и разширяване на места на пътната артерия, която също ще се влива в бул. „Северен”.