Стотици семейства в част от Пловдив отново остават без топла вода. Причината е планов ремонт от страна на "Топлофикация". С редакцията на TrafficNews  се свърза жителка на квартал "Кършияка", за да сподели възмущението си от поредното прекъсване на топлата вода.

Хората са бесни, защото в началото на септември заради профилактика  в продължение на две седмици жителите на "Северен" пак бяха лишени от топъл душ. 

„От вчера нямаме топла вода. На входната врата на блока е залепено съобщение от дружеството, в което се упоменава, че поради ремонт водата ще бъде спряна до 27 октомври. Това са 10 дни. Преживяхме две седмици, а сега и още толкова. Имаме малки деца, а да не забравяме, че тази вода я плащаме”, заяви читателката ни.

Други жители на района вече са се подготвили за следващите „мъчителни дни”. Хората са включили бойлерите, извадили са нагревателите и кофите, както и дълбоките тенджери.

Наш репортер направи справка в сайта на "Топлофикация". В графата за планови ремонти са вписани редица улици и булеварди, голяма част от които се намират на територията на район „Северен” .

Булевардите „Марица” и „България”, улица „Брезовска”, „Полковник Бонев”, „Стара планина”,  „Борис Дякович”, „Васил Левски „ „ Оборище”, „Златю Бояджиев „  са само част от улиците, които ще останат без топла вода.

Припомняме, че от 9 до 23 септември, ЕВН преустанови подаването на топла вода в Пловдив. Причината бе профилактика на инсталацията във връзка с подготовката за новия отоплителен сезон.

Пловдивчани остават без топла вода за 14 дниТоплофикация се подготвя за новия отоплителен сезон